De voordelen van koken met verse ingrediënten

Hoe verleidelijk het soms ook is om te gaan voor een kant-en-klaar zakje met kruiden of handig pakje is het een stuk beter om te koken met verse ingrediënten. In dit artikel gaan we je meer vertellen over het belang van koken met verse ingrediënten zodat je hopelijk na dit artikel meer inzicht hebt in het belang van vers koken.  

Echte smaken op je bord

De kant-en-klare pakjes en zakjes welke je bij de supermarkt kan kopen zijn erg handig, toch zitten hier geen échte voedingsmiddelen meer in. Deze zijn in het voorbereidende proces vrijwel allemaal verloren gegaan. Wanneer je gaat koken met verse ingrediënten gebruik je wel échte voedingsmiddelen om je maaltijd klaar te maken. Hierdoor krijgt je maaltijd geen gemaakte smaken maar kan je genieten van een echte maaltijd met echte pure smaken. 

Bespaar geld

Ondanks dat het lijkt alsof de standaard pakjes en zakjes relatief goedkoop zijn is dit toch vaak niet het geval. Met alleen het pakje of zakje ben je er namelijk niet, vaak moet je nog diverse andere ingrediënten toevoegen waardoor het totaalbedrag hoger uit kan vallen. In feite is het kopen van losse verse ingrediënten vaak goedkoper dan het klaarmaken van de pakjes en zakjes. Bij de verse ingrediënten kan je zelf ook beter de smaak afstemmen wat ook zorgt voor minder voedselverspilling. 

Gezonder

Wanneer je kiest voor verse ingrediënten zullen de maaltijden die uit je keuken komen ook een stuk gezonder zijn. Dit in het eerste geval al doordat voorgesneden groenten minder gezonde voedingsstoffen bevatten dan ongesneden groenten. Daarnaast zitten er in de kant-en-klare pakjes en zakjes vaak ongezonde stoffen. Dit zijn vaak stoffen zoals conserveringsmiddelen, smaakversterkers, zout, suikers en we kunnen nog wel even doorgaan met dit lijstje. 

Meer controle

Bij het gebruik van de kant-en-klare pakjes en zakjes zijn de smaken eigenlijk al vastgelegd, wanneer je hiermee gaat koken is er nog maar weinig mogelijk om aan te passen qua smaken. Wanneer je zelf aan de slag gaat met verse ingrediënten is er veel meer mogelijk om te variëren qua smaken. Denk maar eens aan de verschillende verse kruiden die je zou kunnen toevoegen in plaats van enkel en alleen een standaard zakje met voorgemixte kruiden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *