Gezond eten tijdens werktijd

Een groot gedeelte van je dag breng je door op je werk, en van hard werken krijg je honger. Het is verleidelijk om dan te gaan voor een lekkere snoepreep uit de automaat, een frietje uit het personeelsrestaurant of een stuk taart van je jarige collega. Al deze verleidingen zijn lastig om te vermijden. Toch gaan we jou tips geven om toch gezond te eten op het werk en deze verleidingen zoveel mogelijk te weerstaan. 

Het begint aan je bureau

Het klinkt heel voor de hand liggend maar het helpt echt, zorg ervoor dat je geen ongezonde tussendoortjes binnen handbereik hebt. Daarentegen helpt het wel om gezonde tussendoortjes op je bureau te leggen, zo vergeet je deze niet op te eten. Op vele kantoren zijn ook gezamenlijke snoeppotten terug te vinden, dit kan een groot struikelblok zijn. Zorg er daarom voor dat deze ver uit je zicht is, je kan hem bijvoorbeeld verstoppen of op minstens 1,8 meter van je afzetten. 

Vergeet niet te hydrateren

Om je dorst te lessen blijft water een uitstekende keuze, toch drinkt dit niet altijd lekker. De smaak is redelijk vlak, toch kan je hier relatief eenvoudig iets aan veranderen. Doe er bijvoorbeeld eens wat schijfjes sinaasappel, komkommer of limoen bij in. Zorg er daarnaast ook voor dat je je fles water op je bureau zet, zo vergeet je niet te drinken. 

Kies gezond

Een erg belangrijke stap om gezond te eten op je werk, is je lunch goed voor te bereiden. Wanneer je dat meeneemt naar je werk ben je minder snel geneigd om te kiezen voor een ongezonde snack. Daarnaast eet je voedzamer, waardoor je minder eet en ook een stuk gezonder eet. 

Ook wat betreft je tussendoortjes is het goed om te kiezen voor gezonde tussendoortjes, de kans dat je de snackautomaat dan links kan laten liggen is een stuk groter. Neem bijvoorbeeld een stuk fruit mee, een bakje yoghurt of een handjevol ongezouten noten. 

Maaltijdvoorbereiding

Wanneer je thuis al je maaltijden voorbereid heb je het voordeel dat je zelf precies kan bepalen wat er wel en niet in komt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor uitsluitend verse en biologische producten, niet alleen omdat dat lekkerder is maar ook omdat het beter is voor mens en milieu. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *